Topmenu

Ouderenzorg Eerste Lijn

Steeds meer ouderen wonen langer zelfstandig. Tegelijkertijd kampen veel ouderen met (hoog)complexe problematiek. In Noord-Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe en de Kop van Overijssel) willen organisaties de kwetsbare, complexe ouderenzorg in de eerstelijn goed organiseren. De wijkverpleegkundige (WV) en de praktijkondersteuner ouderenzorg in de huisartsenpraktijk (POH Ouderen) spelen hierin een belangrijke rol en werken nauw met elkaar samen.

 

Stethos Opleidingen & Trainingen, de Doktersacademie in Heerenveen en Inholland Academy in Noord-Holland zijn een samenwerking aangegaan, waardoor het mogelijk is geworden in de regio Noord-Nederland de opleiding Ouderenzorg in de eerste lijn van Inholland Academy uit te voeren. Niet alleen scheelt dit reistijd voor de deelnemers, maar ook kan de expertise in én uit de regio worden benut om het professionele netwerk op het gebied van ouderenzorg te verstevigen.

 

De opleiding Ouderenzorg in de eerste lijn Noord-Nederland richt zich op de rol van de WV en POH ouderen.  Je verdiept je in onderwerpen als verouderingsproblematiek, kwetsbaarheid, vraagverheldering, vroegsignalering, afstemming in de zorg, multidisciplinair samenwerken, MDO, persoonsgerichte zorg, samenwerken met behulp van een (digitaal) zorgbehandelplan met persoonlijke streefdoelen en het projectmatig verbeteren van de kwaliteit van de ouderenzorg.

 

Meer informatie en inschrijven vind je hier (Inholland Academy) ->opent in nieuw venster